Twaalf Mercedes-Benz Actros trucks voor De Rooy

Transportbedrijf De Rooy uit Son en Breugel schafte recent twaalf Actros 1841 trucks van het huidige type aan bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealer EMA Eindhoven. Zes met een wielbasis van 4,80 meter en zes met een wielbasis van 5,40 meter.

De vrachtwagens worden voornamelijk ingezet voor het vervoeren van nieuwe Mercedes-Benz trucks en tractoren in de businessunit High&Heavy. Deze divisie van De Rooy vervoert nieuwe trucks en tractoren door heel Europa voor verschillende grote merken waaronder sinds kort ook Mercedes-Benz. In totaal kent het wagenpark van De Rooy 450 trekkende eenheden. Mercedes-Benz is ook daarin betrekkelijk nieuw voor de transporteur.

Flexibele opbouw
In 2009 schafte De Rooy een Actros aan. Vanwege de specifieke inzet wordt per te vervoeren product gekeken hoe de trucks opgebouwd moeten worden. Om goedkeuring van de producent te krijgen en om aan de wettelijke regelgeving te voldoen. Het bedrijf is zeer tevreden over de prestaties van de Mercedes-Benz Actros en de opbouwvriendelijkheid van de truck. Het bedrijf heeft een eigen carrosseriewerkplaats omdat flexibiliteit uiterst belangrijk is. Wagenparkbeheerder Rolf Speijcken: “We zitten in een aparte tak van sport waarbij het zo kan zijn dat onze trucks na een jaar met een bepaald product compleet omgebouwd moeten worden omdat onze klanten met een nieuw product op de markt komen.” Vanwege de positieve ervaring met de Actros werden eind 2012 nog twaalf Actros trucks geleverd door Mercedes-Benz bedrijfswagendealer EMA Eindhoven. De keuze viel op het huidige model en niet op de nieuwe Actros omdat de specifieke opbouw van eerstgenoemde al is goedgekeurd en voldoet aan de Europese regelgeving.

Specifieke uitdagingen
Rolf Speijcken geeft aan dat brandstofverbruik en emissie ook belangrijk zijn voor het bedrijf, maar dat aerodynamica vanwege de bijzondere inzet een veel grotere rol speelt. De hoge en per klant zeer uiteenlopende ladingen maken dat ook het verbruik sterk uiteen loopt. Vanwege de bijzondere inzet krijgen nieuwe chauffeurs van De Rooy eerst een opleidingsprogramma van drie weken voordat ze de weg op gaan. Eerst nog met een mentorchauffeur. Pas als die aangeeft dat de chauffeur het rijden met de hoge ladingen in de vingers heeft, mag een chauffeur alleen de weg op.

De Rooy
Familiebedrijf De Rooy uit Son en Breugel is sinds de oprichting in 1923 uitgegroeid tot een Europees opererend bedrijf met hoofdkantoren in Son en Breugel en Oud Gastel en nevenvestigingen verspreid door Europa, vaak dicht bij de fabrieken van hun klanten. Het bedrijf is buiten de transportsector vooral bekend vanwege de succesvolle deelname van de familie de Rooy aan de Dakar Rally.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *