Cosmo levert 3x DAF XF105 aan AJV Logistiek

A.J.V. Logistiek in Haaksbergen heeft met zijn wagenpark dagelijks vertrekken binnen de Benelux en Duitsland. Hiervoor zijn er door Cosmo Trucks bij A.J.V. Logistiek drie nieuwe DAF trekkers van het type XF ATe geleverd.

De XF ATe trucks, die vallen onder het programma Advanced Transport efficiency (ATe), blinken uit op het gebied van zuinigheid en efficiency. Tevens staat de XF ATe bekend om een minimum aan milieubelasting. A.J.V. heeft hiermee weer een goede stap ondernomen voor de toekomst met betrekking tot brandstofverbruik en milieu. A.J.V. is bijzonder sterk in het vervoer van en naar Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Vanuit Haaksbergen verzorgen zij voor diverse opdrachtgevers de complete logistieke activiteiten zoals opslag, in- en uitslag en orderpicking. Het totale wagenpark van A.J.V. Logistiek en A.J. Veurink BVBA uit het Belgische Roeselare omvat nu 45 trekkende eenheden.

Cosmo Trucks vertegenwoordigt vanuit 17 vestigingen onder meer de merken DAF, Ginaf en Fiat Professional. De oorsprong van Cosmo Trucks ligt echter niet in de transportwereld, maar in de scheepvaart. Op 1 januari 1906 begon de Engelsman Furness in Rotterdam cargadoorsbedrijf. Maar al snel werden de scheepvaartactiviteiten aangevuld met een transportdivisie en een eigen onderhoudsafdeling. Die werden steeds groter, omdat de vraag naar transport over land groeide. Vanaf 1968 nam Furness dan ook verschillende transportbedrijven, DAF truckdealers en de Eerste Zwolse Bedrijfsautogarage over. In 2000 fuseerden de automotive activiteiten van Furness met die van Koops. En sinds 2002 heten alle DAF dealerbedrijven Cosmo Trucks.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *