Mercedes Benz Race-Truck New Actros

In het komende FIA EK Truckrace 2013 seizoen is het het privé team tankpool24 Racing Team (coureur Ellen Lohr) gelukt een rondom vernieuwde racetruck met New Actros design op het circuit te zetten.


Het ontwerp voor 2013

In een samenwerking tussen tankpool24 en MB-Motorsport onder leiding van Markus Bauer ontstaat op dit moment zonder fabrieksondersteuning de racetruck voor seizoen 2013 in volledig nieuw design. Daarbij zijn de ontwerpers van Günther/Lutzack verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de aerodynamische onderdelen.


De racetruck in 2012

Een moeilijkheid voor de ontwerpers is de vele koele lucht die voor de intercooler nodig is, en de luchttoevoer van de remmen. Simulaties tonen aan dat overtollig remkoelwater door onderdruk van de truck afgevoerd word zodat het in de toekomst geen invloed meer zal hebben op de tractie op de achteras. De sideskirts dienen nu ook als toevoer voor koele lucht voor de achteras. Christian Günther en Sven Lutzack zijn hier duidelijk content mee. “De algemene indruk van het ontwerp, dat nu binnen de huidige Mercedes-Benz voertuigfamilie past, is dat het nu duidelijk zelfbewuster en een klein beetje agressiever op het asfalt staat dan de Axor van vorig jaar”.

Bron: tankpool24
vertaling: Alex Miedema

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *