De levens van de 55-02-MB

Een truck waar veel onduidelijkheid over bestaat is de ‘Scania 141’ van Wassenaar uit Berlikum. Maar op BuzzyBeeForum hebben we nu de geschiedenis van de truck compleet denk ik… De truck is nieuw aangeschaft door Vos uit Oss. Later is de truck overgenomen door Jan Wielsma uit Buitenpost, welke hem in de Transhollandia kleuren liet spuiten, waar hij als charter voor werkte. Toen hij voor De bruin ging rijden kreeg te truck de De Bruin kleuren, en weer later werden deze strepen wel behouden, maar kregen ze andere kleuren, blauw en rood. Wielsma heeft met de truck ook voor Dons gereden. In deze toestand is de truck door Gert Poelman gespot.


Wassenaar uit Berlikum heeft hem van Warners uit Grijpskerk gekocht (foto’s uit die periode hierboven door Ferdinand Diepenbroek) en hem door Rinsma, de Scania dealer in Berlikum met een eigen restauratie-afdeling, op laten knappen. Daarbij is er een andere cabine op gekomen, is er schijnbaar een nieuwe motor in gekomen en is er een 141 plaatje op gekomen.

In 2010 zag ik deze truck voor het eerst in de Wassenaar kleuren, en sinds die tijd kom ik haar regelmatig tegen, ze word namelijk nog gewoon ingezet. Zo kon het gebeuren dat ik vandaag een foto van deze truck in de sneeuw kon maken.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

2 Comments

  1. Iep 11 maart 2020 Reply
    • Alex Miedema 11 maart 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *