Frisian Flag 2013

Zojuist kreeg ik een briefje door de brievenbus geduwd door een medewerker van mijn buurman, vliegbasis Leeuwarden. Een deel van die informatie die op dat briefje staat deel ik met jullie, kan interessant zijn voor vliegtuigspotters nietwaar?

In week 16 en 17 vindt op vliegbasis Leeuwarden de grote internationale oefening Frisian Flag plaats. Tijdens deze oefening wordt vanaf maandag 15 april tot en met vrijdag 26 april tussen 09.00 – 16.30 uur gevlogen. In het weekend word niet gevlogen. Per dag word tweemaal gestart met circa 40 vliegtuigen.

Het doel van Frisian Flag is de deelnemende vliegers te trainen in het uitvoeren van complexe missies in internationaal verband en tijdens eenhoog geweldsspectrum. Deelnemende landen zijn: Nederland (F16’s), Polen (F16’s), België (F16’s), Zweden (JAS-39 Gripen), Duitsland (Eurofighter) en Frankrijk (Mirage 2000C en F1CR).

De foto’s bij deze blog heb ik vanuit mijn tuin genomen bij Frisian Flag 2012.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *