Pegaso chinese six van Reen

Op de Trucking International facebookpage kwam ik onderstaande foto tegen, gepost door Reinder Meijer, die we natuurlijk kennen van mbmcargotech. Op kenteken was dit niet een Pegaso, maar een Wierda. Wierda was destijds importeur van Pegaso, en bouwde ze indien nodig om voor de Nederlandse markt, waarbij zo veel werd gewijzigd dat een nieuwe typegoedkeuring nodig was. En nog steeds is Wierda specialist in het ombouwen van trucks, ook al is het tegenwoordig het merk MAN dat onder de naam WVT (Wierda Voertuig Techniek) verbouwd word.

De Pegaso was uit Spanje gekomen als een chinese six bakwagen, aldaar in die tijd een veel voorkomende asopstelling. Door Wierda werd het chassis ingekort zodat een trekkerchassis ontstond met ruimte voor een 45 ton/meter Palfinger kraan. Deze werd hier op de foto door Reen in eigen beheer opgebouwd. Buiten, want de truck paste niet in de garage…

Reen werd later overgenomen door DVJ (De Vries Joure), toevallig weer de buurman van Wierda. Al vrij vlot na deze overname werd de zwaar transport tak van DVJ op haar beurt weer overgenomen door Pax, wat als gevolg had dat de Reen kleuren definitief uit het Fryske landschap verdwenen.

3 Comments

  1. Frank 14 maart 2013 Reply
  2. Pierius 17 maart 2013 Reply
  3. Tom 14 maart 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *