Op bezoek in Aachen

Mijn trouwe volgers is het opgevallen: gister was er geen blog. Dit komt voornamelijk doordat ik gister het grootste deel van de dag in Aachen (ook bekend als Aken, Aix-la-Chapelle, Aoke, Bad Aachen en Óche) rondhing. Ik laat de foto’s weer het verhaal vertellen.


We kwamen zowaar met de trein. Dat was lang geleden voor mij. Gelukkig zijn Duitse treinen püncktlicher dan de Nederlandse… We hadden maar 10 minuten vertraging!


Vlak bij het station heeft de Bundespolizei een vestiging. Het leukste voertuig daar op het erf vond ik deze Volkswagen Transporter T4 Syncro


De oranje gemeentewerkvoertuigen in Duitsland vind ik altijd zeer interessant. Een deel van die werken (met name op het gebied van energie) word uitgevoerd door Stadtwerke Aachen AG (STAWAG). Deze Smart van de prullenbakpoetsers is schijnbaar weer een samenwerking tussen deze STAWAG en de reguliere ‘gemeentewerken’ (Aachen is een Kreisfreie Stadt).


De rioolreiniger op Mercedes-Benz Actros basis is van de STAWAG, terwijl de MAN FE met Faun huisvuilverzamelopbouw van de gemeentewerken is.


Fischpüddelchen.


Ik was erg vroeg bij de Dom, er was nog een kerkdienst en het gebouw was ingepakt in verband met restauratiewerkzaamheden. Qua domfoto’s zullen jullie het hier op de blog moeten doen met dit bronzen beeld bij de ingang van de dom. De andere grote toeristische attractie zijn de Elisenbrunnen. Daar heb ik helemaal geen foto’s van, die stonken vooral behoorlijk…


Mijn persoonlijke hoogtepunt van Aachen. Een ENORME modellenwinkel! Heb er ruim een half uur rond gekeken, kan me niet heugen dat ik me ooit eerder zo lang in één winkel vermaakt heb. Als het schip met geld binnen komt varen kom ik hier zeker terug…


Dubieuze straatnaam. Vinden de Duitsers zelf ook overigens.


Meestal zijn standbeelden voor mensen die vooral heel veel mensen hebben laten vermoorden. Dit kan me meer bekoren, een standbeeld voor iemand die het ook echt verdient!


De revolutie van de Peacodil is begonnen! Goed om te weten. 🙂


Prius Taxi…. Dan maar lopen?


Een zusterbedrijf van de STAWAG is de ASEAG, het busbedrijf van Aachen. Naast een aantal dubbel gelede Van Hool bussen heeft men ook extra lange gelede Mercedes-bussen in dienst.


Bijzondere verlengde Volkswagen Transporter voor waardetransport.


Tot slot een mooie ADAC Iveco Daily, die waarschijnlijk veel gebruikt word, want….


… de stad staat vol met dit soort borden. Blij toe dat we met de trein zijn gegaan dus!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *