Nieuwe Honda Safety Cars op het TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen zet sinds 2010 interventie voertuigen van Honda in. De officiële Safety Car, Medical Cars en Course Car zijn Honda’s. De Safety Car en Course Car zijn vervangen door de nieuwe Civic 2.2 i-DTEC en CR-V 2.2i-DTEC.

Het TT Circuit Assen zet een nieuwe Honda Civic in als officiële Safety Car. De 110 kW (150pk) sterke 2.2 liter i-DTEC dieselmotor biedt de perfecte balans tussen vermogen en emissiemanagement. Ondanks zijn indrukwekkend lage CO2-uitstoot van 110 g/km, bereikt hij de 100 km/u in slechts 8,3 seconden. Deze Honda is bijzonder geschikt om onder raceomstandigheden, wanneer de wedstrijdleiding dit om veiligheidsredenen noodzakelijk acht, snel voor de leider in de race te gaan rijden om de snelheid uit de race te halen.

Course Car
De nieuwe Honda CR-V wordt door TT Circuit Assen ingezet als Course Car. De CR-V biedt heel veel ruimte, geavanceerde technologieën, ongeëvenaarde veelzijdigheid, een efficiënt brandstofverbruik en is uitermate geschikt voor het vervoer van hulpverleningsmaterialen.

Honda Accord Tourer
Naast de Civic 2.2 i-DTEC en de nieuwe CR-V heeft het TT Circuit Assen ook al twee Honda Accord Tourers als Medical Cars, auto’s die in noodsituaties tijdens de trainingen en races met een arts en verpleegkundige uitrukken en instaan voor de veiligheid van de coureurs en de medewerkers op en rond de baan. De Honda’s zijn uitgerust met een uitgebreide medische uitrusting om snel en adequaat eerste hulp te kunnen verlenen.

“De bezoekers van het TT Circuit Assen kennen Honda vooral als producent van motorfietsen zoals onze supersportmotoren. Op deze manier tonen wij ook dat de auto’s van Honda sportieve aspiraties hebben’, vertelt Frank van Noort, manager marketing en salesplanning bij Honda Nederland. ‘Wat TT Circuit Assen in Honda aanspreekt, is ons brede gamma auto’s en motorfietsen met een sportief hart. Het circuit profileert zich steeds meer als een circuit waar behalve motorsportevenementen ook autoraces plaatsvinden. De diversiteit van Honda sluit hier perfect op aan.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *