Den Oudsten – M. van Heel

In Nederland moet een bus na een paar jaar afgevoerd worden, in de concessie-eisen staat altijd aangegeven dat de gemiddelde leeftijd van het buswagenpark maar erg laag mag zijn. In Duitsland hebben ze gelukkig door dat een bus best wat langer mee kan, waardoor de oudere types MAN en vooral de Mercedes-Benz O405 hier nog vrolijk hun rondjes rijden.

Den Oudsten is jaren terug al failliet gegaan, en in Nederland zie je ze dan ook al lang niet meer rijden in de reguliere dienstregeling. Nu wist ik dat er in regio Aachen enkele Den Oudstens verkocht zijn in het verleden, dus heb de afgelopen tijd hier in de regio mijn ogen goed open gehouden. En vandaag (16 april 2013) was het eindelijk zo ver! Bij station Geilenkirchen stond een Den Oudsten te wachten op zijn volgende rit.


MAN wieldoppen?

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *