Op bezoek bij Challenger in Grubbenvorst

Of nou ja, op bezoek… Het was gister al behoorlijk laat toen we er langs kwamen, dus het is meer bij door de hekken heen gluren gebleven…

Moet je natuurlijk wel goed rijden, we zaten eerst aan de verkeerde kant van de A73…


…het was ook al een kleine weg er naar toe 😉 Maar goed, niet veel later waren we op de goede plek, naast loonbedrijf Kurstjens, waar de Nederlandse afdeling haar oorsprong heeft. Van de Challenger site:
“In 1984 produceerde het bedrijf Kurstjens De eerste getrokken Tri-Axer. Het eerste Terra Gator-chassis met een speciaal systeem voor vloeibare mest werd drie jaar later in Nederland verkocht. Kurstjens werd al snel de officiële dealer voor Terra Gator in Nederland, Duitsland en België, verkocht zijn eerste Terra Gator in 1991 in het voormalige Oost-Duitsland en opende de markt voor zelfrijdende mestverspreiders in Europa.

Amper twee jaar later werd de eerste zelfrijder soilection verkocht in Duitsland, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor plaatsspecifieke landbouw. Ag-Chem bereikte daarnaast een doorbraak op de markt voor rijgewassen met de introductie van de eerste zelfrijdende RoGator-spuitmachine.

In 1994 werd Kurstjens voor 100% dochteronderneming van Ag-Chem in de hoedanigheid van Kurstjens Terra Gator BV. De bedrijfsnaam werd twee jaar later omgedoopt in Ag-Chem Europe, de officiële importeur van Ag-Chem Equipment Company Inc. in het VK, in Frankrijk en Midden-Europa.”


Challenger SpraCoupe 7460 spuitmachine


Een rij Challenger SpraCoupe spuitmachines, met name de wat lichtere types.


Challenger TerraGator 845 met kalkstrooiopbouw


Challenger TerraGator 8203 trike

Terra-Gator 3104 met mestverspreidopbouw.

De volgende keer dat ik er langs ga moest dat maar onder openingstijden zijn, de rupstrekkers zijn bijvoorbeeld ook wel erg leuk…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *