ZOS Stiens: Seizoen 2012/2013

De aardappels gaan de grond weer in, het seizoen voor de ZOS (ZPC Opslag en Sorteerbedrijf) zit er dus bijna weer op. Misschien leuk om de leukste voertuigen die ik er het afgelopen seizoen heb gespot weer even voor het voetlicht te halen?


Afgelopen maandag een Scania R van Verboon uit De Lier.


KLMV deed vroeger het meeste Fryske transport, maar is inmiddels via AB texel opgegaan in JCL. Zo heel nu en dan is er nog een truck in de KLMV kleuren bij de ZOS te zien!


Wat KLMV voor Fryslân deed, doet DML voor Groningen. Ze zitten dan ook vlak bij de Groninger vestiging van de ZOS in Wehe-den-Hoorn.


De Spanjaarden kwamen vroeger meestal met Pegaso’s. Iveco heeft niet al dat marktaandeel overgenomen toen het Pegaso opslokte.


Mooie DAF XF105 van Dinant van Iterson


Uitgeroepen tot één van de mooiste trucks van Fryslân, de Volvo FH van Niek van der Veen.


Jatis laat de kleuren van de trekkers en opleggers mooi in elkaar overlopen.


Er gaat ook veel weg in containers. Dat daar dan een zwaar transport trekker voor staat is dan weer een stuk minder gebruikelijk.


Mooie multifunctionele auto van Wassenaar, schuifzeilenopbouw in plaats van de gebruikelijke afzetbakken.


Teuben is leeg fust specialist 😉


Het is niet altijd groot, groter, grootst.


Misschien leuk om te melden: een jaar of tien terug heb ik mijn eerste stage bij de ZOS gedaan, en daar het heftrucken geleerd.

Dit seizoen heb ik uiteraard veel meer foto’s gemaakt. Sterker nog, al sinds het prille beginvan mijn fotocarrière in 1997 kom ik vaak bij de ZOS. Tegenoordig geen Mack’s, Sisu’s, ERF’s, Steyr’s, Pegaso’s en LIAZen meer, maar gelukkig hebben we de foto’s nog! En die staan op BuzzyBeeForum natuurlijk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *