Comfortabele MAN TGL ingezet als rioolontstopper in Drachten

De Drachtster vestiging van Wierda Bedrijfswagens heeft een MAN TGL-bakwagen afgeleverd aan Landman Schoonmaakbedrijf. De MAN TGL 12.250 4×2 BL vervangt bij Landman een MAN L2000 die bijna twintig jaar heeft dienstgedaan. Wierda Voertuig Techniek in Joure heeft de opbouw van de L2000 overgezet op de nieuwe truck. De TGL-bakwagen wordt door het schoonmaakbedrijf in Drachten ingezet als spuitwagen bij rioolverstoppingen.

“De aan Landman Schoonmaakbedrijf geleverde MAN TGL is een achttonner en de zescilinder dieselmotor levert een maximumvermogen van 183 kW (250 pk)”, vertelt Geert Veenstra van Wierda Bedrijfswagens. “De verzwaarde wielophanging, zowel voor als achter, garandeert een lange levensduur. Verder is de truck voorzien van onder meer een soepel schakelende TipMatic-versnellingsbak met twaalf verzetten, cruise control en climate control.”
Voor de chauffeurs van Landman, die een belangrijke stem hadden bij de keuze van de nieuwe truck, waren de cabineruimte en het zitcomfort belangrijke punten. “Ze hebben proefgereden met een TGL en waren zeer enthousiast over de ruime cabine, de stoelen en het rijcomfort. Met Landman Schoonmaakbedrijf hebben wij een goede relatie. Dat maakt hun keuze voor ons overigens niet vanzelfsprekend. De kwaliteit van onze producten en ons serviceniveau gaven ook nu weer de doorslag; daar zijn wij heel blij mee.”

‘Kan niet, bestaat niet’
“Wij waren heel tevreden over de MAN L2000”, zegt Gjalt Landman van Landman Schoonmaakbedrijf. “Die was niet kapot te krijgen. Toen die truck uiteindelijk aan vervanging toe was, hebben we ons uiteraard ook bij andere merken geori├źnteerd. De stevigheid van de MAN TGL, het feit dat hij bijzonder stil is en het enthousiasme van onze chauffeurs, hebben ons doen besluiten hem aan te schaffen. Ook zijn wij heel tevreden over de service die Wierda Bedrijfswagens biedt. Dat het bedrijf, net als wij, in Drachten gevestigd is, is ook een groot voordeel. Het motto van ons bedrijf is ‘kan niet, bestaat niet’. Het is bijzonder prettig om met een leverancier samen te werken die ook handelt volgens deze lijfspreuk.”

Fantastische auto
“De MAN TGL is vooral vanwege de ruimte in de cabine gekozen”, geeft chauffeur Roel Ekas van Landman Schoonmaakbedrijf aan. “Zelfs met mijn lengte van meer dan twee meter zit ik prima in de MAN. Die ervaring had ik al met de MAN TGM, die we sinds anderhalf jaar in bedrijf hebben. Een fantastische auto, dus was de keuze snel gemaakt om bij de vervanging van een van onze andere vrachtauto’s weer voor een MAN te kiezen. De auto stuurt opvallend lekker en licht en heeft een heel korte draaicirkel. Dat is echt een voordeel, want we moeten wel eens in nauwe straatjes zijn. We gebruiken de auto voor rioolontstoppingswerk. Daarvoor hebben we spoelwater nodig. In de laadruimte van de trucks staan tanks met een inhoud van circa 5.000 liter en een pomp met een dieselmotor. Qua gewicht stop je dat niet in voertuigen van een ander merk die we voor onze andere reinigingswerkzaamheden gebruiken.”

2 Comments

  1. Geert Veenstra 15 mei 2013 Reply
    • alexmiedema 15 mei 2013 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *