Scania Euro 6 off road 6×6 voor Van Leeuwen

Voordeel bij Scania is dat de Euro 6 motor al direct sinds de introductie in 2011 in combinatie met alle typen cabines en asconfiguraties te leveren is. Bij de Van Leeuwen Katwijk Groep (VLK Groep) is deze week een zeer robuuste Scania Euro 6 Off Road in gebruik genomen die door alle assen wordt aangedreven. Met het heavy duty front is dit voertuig een stoere verschijning en is geen terrein te zwaar. Bovendien is het voertuig voorzien van de tweede generatie Scania Euro 6 motor, in dit geval de 450 pk versie. Deze is door de technici in Zweden nog verder verfijnd en hiermee nog zuiniger.

De VLK Groep heeft de eerste 6×6 aangedreven vrachtwagen in Nederland met een Euro 6 motor. De keuze voor Scania is een combinatie van de bewezen prestaties van de Euro 6 motor in de praktijk op het gebied van betrouwbaarheid en brandstofverbruik alsmede de comfortabele en robuuste Off Road uitvoering waarin Scania hem kan leveren. De Scania G 450 CB6x6HHZ heeft een 26 tons tandem met trapezium vering. Het heavy duty front heeft een stalen bumper, een extra sterke trekkoppeling en H7 koplampen met koplambeschermers. Er is een handige opstap op de accubak en dankzij de opstap met handgreep op de cabine is het gemakkelijk en veilig overstappen naar de opbouw. In de cabine is er een combinatie van stof en vinyl, zodat de binnenzijde gemakkelijk schoon kan worden gehouden. Verder is er airconditioning met climate control en een zij- en achterzichtcamera van Orlaco voor de nodige veiligheid. Dankzij de eenvoudige schakelaars op het dashboard wordt in het terrein altijd de juiste keuze gemaakt door de chauffeur.

De VLK Groep is opgericht in 1951 en gespecialiseerd in recycling. VLK Groep is gevestigd in Noordwijk, na vele jaren vanuit Katwijk te hebben geopereerd waar toen alleen de Papier-en Metalen bedrijven waren gevestigd. Medio 2011 heeft de VLK Groep het containerservicebedrijf Van Leeuwen Containers overgenomen, waar ook de nieuwe Scania zal worden ingezet. Mede hierdoor kan de VLK Groep het gehele traject van het plaatsen van containers tot het verwerken van alle soorten afvalstromen voor zowel de particulier alsook de bedrijven uit handen nemen. De VLK Groep profileert zich als een servicegericht bedrijf welke regionaal opereert, wat zich vertaalt naar de klant als persoonlijk en klantgericht. Met de Scania Euro 6 heeft VLK gekozen voor de meest schone oplossing die op dit moment beschikbaar is en kunnen milieuzones de komende jaren zonder problemen worden betreden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *