Nieuwe generaties Unimog en Econic met Euro VI

Wereldprimeurs bij Mercedes-Benz: een uit maar liefst tien modellen bestaand Unimog-programma van de U216 tot de grote U5024 en 2- en 3-asvarianten van de low entry Econic luiden het tijdperk in van Euro VI-motoren voor de speciale voertuigen die vanaf september dit jaar in Wörth van de band zullen rollen. Na de succesvolle introductie van de truck ranges Actros, Antos, Arocs en Atego in Euro VI-uitvoering gaat Mercedes-Benz zijn Euro VI-productoffensief door met de nieuwe generatie van de unieke voertuigconcepten Unimog en Econic. Daarmee biedt Mercedes-Benz tot nu toe als eerste Europese fabrikant al driekwart jaar vóór de invoering van de nieuwe emissienorm niet alleen lichte, middelzware en zware Euro VI-bedrijfswagens aan maar ook speciale voertuigen. Dit onderstreept eens te meer de toppositie van het merk op het gebied van milieuvriendelijke voertuigtechniek.

Efficiënt en rendabel met Euro VI
Uitgangspunt voor de nieuwe Unimog en Econic was de voortzetting van het succes van de bestaande bouwreeksen en het versterken van de voortrekkersrol bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke trucks. Voor het Euro VI-productpalet werd € 135 miljoen geïnvesteerd in compleet nieuwe, unieke voertuigconcepten. Daarbij heeft de BlueEfficiency Power met vier- en zescilindermotoren tussen 115 kW (156 PK) en 260 kW (354 PK) nu ook zijn intrede gedaan in het segment van speciale voertuigen. De ultramoderne aandrijvingen worden gecombineerd met een laag brandstofverbruik en met de hoogste mate aan uitlaatgasreiniging zodat ook de Unimog over het geheel genomen efficiënter is geworden. Voor de Econic kon zelfs een verlaging van het verbruik tot vier procent worden gerealiseerd. De nieuwe speciale voertuigen scoren daarnaast op het gebied van levensduur en betrouwbaarheid alsmede lange onderhoudsintervallen en dat komt het rendement van de klant ten goede.

Efficiënte productieprocessen
De nieuwe generaties Unimog en Econic zijn van de eerste schets tot het moment dat zij van de band rollen ‘made in Wörth’. De voertuigen zijn door de ontwikkelingsafdeling van Mercedes-Benz Special Trucks zelf ontwikkeld en er wordt tegelijkertijd van geprofiteerd van de aanwezige serieproductie van Mercedes-Benz Trucks. Door het gezamenlijk gebruik van de productieprocessen in Wörth is het mogelijk om efficiënt en kwalitatief hoogwaardig te produceren. Ook bij de voertuigconcepten wordt bij de speciale voertuigen wordt gebruik gemaakt van het bouwsteenprincipe van de modelreeksen Actros, Antos, Arocs en Atego. In de Econic worden bijvoorbeeld talrijke componenten toegepast van de nieuwe Actros zoals chassis, elektronica en afzonderlijke bedieningselementen. De verregaande integratie van serieproductie en productie van speciale voertuigen maakt een breed nieuw productaanbod mogelijk.

Unimog en Econic: schoner, efficiënter en krachtiger
Ondanks de uitdagingen die de Euro VI-norm met zich meebrengt, konden de conceptvoordelen van de nieuwe voertuigprogramma’s verder worden uitgebreid. De nieuwe generaties van de Unimog en de Econic overtuigen met meer vermogen en bedieningsgemak en een lager verbruik. Bij de Econic is het concept van de low entry cabine verder uitgebreid met talrijke ergonomische verbeteringen dankzij een nieuw chassis, interieur en exterieur. Bovendien wordt het rendement bij gelijkblijvend laadvermogen nogmaals duidelijk verbeterd door een verlaging van het brandstofverbruik en de onderhoudskosten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *