Scania lichtgewicht voor Fiks Transporten

Fiks Transporten uit Ruinerwold heeft een lichtgewicht Scania G 440 Euro 6 in combinatie met een lichtgewicht bulkoplegger in gebruik genomen. De Scania Euro 6 motor heeft zich bewezen als schoon en zuinig. Een lager gewicht van het voertuig betekent voor Fiks bovendien een hoger laadgewicht per rit en daarmee meer efficiëntie. De trekker weegt af fabriek slechts 6.600 kg en de complete combinatie met oplegger en compressor weegt 15.500 kg.
Fiks is gespecialiseerd in het transport van diervoeders en meststoffen. Bovendien verzorgt Fiks het transport van ferrytrailers door West-Europa. Sinds 1956 rijdt Fiks onder andere voor CLM-Meppel, tegenwoordig Agrifirm Feed geheten. Duurzaamheid staat in deze sector bovenaan de agenda. Dit geldt niet in de laatste plaats ook voor het transport. Vandaar dat Fiks heeft geïnvesteerd in een schone en zuinige Scania Euro 6. Deze is ondermeer uitgevoerd met een 3.55 meter wielbasis, 2-pedaals Scania Opticruise versnellingsbak, 810 liter aan brandstofcapaciteit, accu’s achter op het chassis en een compressor aan de rechterzijde.

De uitdaging was om het voertuig zo licht mogelijk te maken, om zodoende het laadgewicht te maximaliseren en de ritten zo efficiënt en groen mogelijk te maken. De Scania heeft om deze reden een lichtgewicht chassis en Alcoa velgen om extra gewicht te besparen. De 440 pk sterke Euro 6 motor heeft in vergelijking met Euro 5 tot 99% minder uitstoot van roetdeeltjes en 80% NoX reductie. Bovendien was het gunstige brandstofverbruik een belangrijke reden voor Fiks om voor Scania te kiezen. De Scania vestiging in Zwolle heeft het voertuig afgeleverd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *