DAF CF85 – Granuband


Eric van der Molen kreeg van zijn werkgever, Granuband uit Amsterdam, de truck mee waar hij doordeweeks iedere dag zijn boterham mee verdient naar het BuzzyBee-feestje te Kampen. Het is een DAF CF85.380 uit 2006. Achter de cabine staan achtereenvolgens een 28 tons HMF kraan, een 28 tons NCH kabelinstallatie, met daarop 45 kuubs bakken. Losgestort gaan er zo’n 1100-1300 banden per vracht mee, aangedrukt kan dit oplopen tot zelfs 3000 banden, wat dan zo’n 22 ton weegt.

De banden worden bij klanten door heel Nederland opgehaald en worden dagelijks gelost in Amsterdam. De ritten kunnen zo ingedeeld worden dat ze (bijna) elke dag met een volle vracht terug kunnen naar Amsterdam, en zijn de chauffeurs elke avond thuis. De dagcabine bied dus genoeg ruimte. Normaal hangt er ook nog een aanhangwagen achter de truck, Granuband heeft vier van dergelijke combinaties lopen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *