Mercedes-Benz Museum

Afgelopen woensdag was ik eindelijk in de mogelijkheid het Mercedes-Benz museum te bezoeken, iets wat ik al heel lang wilde. Ik had mezelf voorgenomen alleen de ECHT interessante voertuigen op de foto te zetten. Het resultaat is dat ik van alle in het acht etages tellende museum aanwezige voertuigen minstens één foto heb… Al die foto’s volgen later op BuzzyBee, voor nu eerst een paar van mijn persoonlijke favorieten in deze blog.


Mercedes-Benz heeft ten tijde van de introductie van de huidige generatie Actros leuk ingespeeld op het ‘Taxi-imago’ wat er soms heerst onder transportondernemers. Mensen die vanaf het adres van een concurrerende truckfabrikant een taxi bestelden kregen de taxi van deze foto voorgereden… De reacties leverden een al snel viral gaand filmpje op youtube op. Op de achtergrond het museum, dat ook van buiten als erg mooi is.


De Daimler Motor-Geschäftswagen uit 1899. Eén van de allereerste bestelwagens ooit gebouwd. Daimler begon met de bouw van lichte bedrijfswagens in 1897, Benz zelfs al een jaar eerder. Op de achtergrond een vrachtwagen uit 1898, de Daimler Motor-Lastwagen.


Mercedes-Benz LO1112 ‘Kurzhauber’ bus uit 1969, prachtig beschilderd door de eerste eigenaar, Hector Prieto uit Buenos Aires, de Argentijnse hoofdstad, waar deze bus overigens ook gebouwd is.


Het summum op het gebied van racewagentransport, in 1955 werden de SLR’s met 170 kilometer per uur over de weg vervoerd met een voertuig dat identiek was aan deze. Het origineel bestaat helaas niet meer, maar de replica is minstens zo mooi.


Prinses Diana kreeg het in december 1991 aan de stok met haar landgenoten toen ze als eerste lid van het Britse koningshuis een niet-Britse wagen als privé-wagen aanschafte, deze Mercedes-Benz SL500. Om van die ellende af te zijn heeft ze hem 10 maanden later maar weer terug gegeven aan Mercedes. Op de achtergrond één van de pausmobielen uit het verleden, op Mercedes-Benz G-klasse chassis.


Mercedes-Benz 300 meetwagen uit 1960. Een one-off voor de testafdeling van Mercedes, met kabels verbonden aan de te testen auto die er voor reed.


Mercedes-Benz Auto 2000, voor het eerst tentoongesteld op de IAA van 1981,een testwagen om een zo laag mogelijk verbruik te realiseren.


De successen van Mercedes-Benz in de autosport zijn zeer talrijk, de motorsport-etage van het museum is dan ook tot de nok toe gevuld met legendarische winnaars. Ik zelf vind vooral de racetrucks natuurlijk erg leuk! Maar ook fijn om de wagen te zien waar ik in 1998 nog behoorlijk gek van was, de werelkampioenschap winnende wagen van Mika Häkkinen.

3 Comments

  1. w.feenstra 31 mei 2018 Reply
    • Alex Miedema 31 mei 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *