Burgers Carrosserie en DuPont Refinish verzorgen omkleuring Jumbo Supermarkten materieel

Burgers Carrosserie BV in Aalsmeer en DuPont Refinish verzorgen de volledige omkleuring en restyling van bestaand C1000 materieel naar de nieuwe Jumbo Supermarkten huisstijl. De opdracht betreft 180 trekkers en 257 opleggers, die nu nog in de kleuren wit, groen en/of rood staan. Aan deze gunning ging een uitvoerig selectietraject vooraf. Jumbo Supermarkten kiest voor een geheel eigen kleur geel en huisstijl. Deze moet volgens een heldere procesbeschrijving en garantiebepalingen van DuPont Refinish op al het bestaande, maar ook nog aan te schaffen materieel, worden aangebracht. Jumbo Supermarkten wil zich onderscheiden in kwaliteit en heeft daarom voor het DuPont Imron® Fleet Line laksysteem gekozen, waarop de lakfabrikant een garantie van 8 jaar geeft met betrekking tot kleurechtheid, glansgraad en buitenduurzaamheid.

Ton Burgers, directeur van Burgers Carrosserie: “Jumbo Supermarkten is al jaren een van onze trouwe relaties voor wie wij al jaren veel werkzaamheden en nieuwe leveringen mogen uitvoeren en verzorgen. Eerder hebben wij al de omkleuring van het Super de Boer materieel verzorgt, en nu volgt het C1000 wagenpark. Net als destijds is er opnieuw gekozen voor samenwerking met lakfabrikant DuPont Performance Coatings. Zij beschikken met de Imron® Fleet Line over de juiste productieve laksystemen inclusief bijbehorende fillers en blanke lak. DuPont Refinish ontwikkelde speciaal voor Jumbo Supermarkten een eigen kleur geel. Zo komen wij samen tot het door de klant gewenste eindresultaat.”

Afspraak is dat alle voor omkleuring in aanmerking komende voertuigen volgens strakke schema’s in Aalsmeer worden aangeboden. Daar inspecteren de Burgers specialisten de technische staat en brengen schades en oneffenheden exact in kaart. Wat volgt is het volledig verwijderen van bestaande laklagen en folies en het herstel van technische zaken. Als eerste wordt er dan een schuurfiller aangebracht, gevolgd door een Nat in nat filler. Zo ontstaat er een egale ondergrond voor het gele en twee lagen tellende 2 componenten-aflaksysteem van DuPont Refinish. (lakmerk van Axalta Coating Systems vooralsnog handelend onder de naam DuPont Performance Coatings) Voor de finishing touch en de juiste glansgraad zorgt de Imron blanke laklaag, die uiteraard ook afkomstig is van DuPont Refinish. Na een uitgebreid droogproces van dit volledige laksysteem volgt het aanbrengen van de deels reflecterende folies door Bergslot uit Dedemsvaart. Hiermee krijgt het voertuig de door Jumbo Supermarkten de gewenste uitstraling. Overigens voert DuPont Refinish tijdens de werkzaamheden regelmatig controles uit op de juiste toepassing van de middelen en het applicatieproces.

Burgers: “In samenwerking met Jumbo Supermarkten, DuPont Refinish en Luijten-VVZ (distributeur van de lakken en de Non-paint) staat het volledige proces, inclusief alle toe te passen producten en kleuren, uitvoerig beschreven. Dit lijvige boekwerk, met beschreven Jumbo Supermarkten huisstijlspecificaties, vormt de leidraad voor het bestaande materieel. Uiteraard is dit ook van toepassing op de toekomstige aankopen van Jumbo Supermarkten en de bedrijven die in de kleuren voor deze supermarktketen rijden. Door op deze manier te werken met de topproducten van DuPont Refinish kan Burgers Carrosserie ook de door Jumbo Supermarkten gewenste lange garantie op deze laksystemen afgeven.’’

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *