Renault Kerax voor bevoorrading van strandtenten

Peter Appel Transport is een jonge, snelgroeiende transportorganisatie met een focus op de Nederlandse Foodmarket. De onderneming levert hoogwaardige en innovatieve transportdiensten in het hele land, met als specialiteit temperatuur gecontroleerde vrachten. Voor de bevoorrading van strandtenten in de regio Castricum is onlangs een Renault Kerax 380 4×4 in gebruik genomen. De aflevering is gedaan door Renault Trucks Amsterdam.

Marcel Pater is wagenparkbeheerder bij Peter Appel Transport en hij heeft een boeiend verhaal over de achtergrond van de keuze voor de Renault Kerax. “We hebben samen met onze klant Sligro bij de keuze voor de Renault Kerax heel nadrukkelijk gekeken vanuit het standpunt van de strandhouder. De exploitatie van een strandtent werd vroeger als een seizoengebonden activiteit gezien, waarbij de strandtenthouder in relatief korte tijd zijn omzet moest zien te halen. Strandtenten zijn hedendaags echter vrijwel het hele jaar rond open. Wij weten bijvoorbeeld dat van de 110 strandtenten in Zeeland bijna 90% het hele jaar zijn deuren heeft geopend. Een bezoek aan een strandtent wordt veel meer gezien als een dagje uit of als een ideale locatie voor een al dan niet besloten feest.”

Complexe bevoorrading
De exploitanten hebben tot nu toe altijd te maken met een omslachtige bevoorrading. Er kan met standaard wagens worden gereden tot en met de verharde strandopgang. Het finale stuk van de bevoorrading, het laatste gedeelte, vindt veelal plaats met bulldozers welke de rolcontainers over het strand verplaatsen. Sligro kwam bij Peter Appel Transport met de idee om een geschikte transportoplossing te zoek voor deze cruciale laatste meters en in gezamenlijkheid zijn zij uitgekomen bij de Renault Kerax. Marcel Pater: “Dit model is een terreinwaardige truck. Weliswaar wordt 90% van de kilometers op land afgelegd en maar 10% op het strand, toch is deze truck door de vierwielaandrijving en het grote laadvermogen uitermate geschikt voor de geschetste werkzaamheden. We gaan beginnen in de regio Castricum met vier strandtenten en zorgen hiermee voor een betere voedselveiligheid en optimalisering van de voedselketen. De uitstoot van de motor is daarnaast minimaal aangezien het voertuig aan de norm EEV (Enhanced Environmantally friendly Vehicle) voldoet. De koelmotor, opbouw en laadklep voldoen eveneens aan de PIEK-geluidsnormen.”


Peter Appel Transport heeft meerdere vestigingen in het hele land en is continu op zoek naar innovatie in transportmogelijkheden. Sligro is een toonaangevende totaalgroothandel voor professionals in food met 46 zelfbedieningsgroothandels, 11 bezorggroothandels en een assortiment van ruim 60.000 artikelen. Sligro voorziet klanten van kwalitatieve food, non-food en dagverse producten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *