Davelaar Jumbo Dakar Experience

Een paar maanden terug had Davelaar koeken een winactie op facebook. Waar je bij de meeste facebook-win-acties je vrienden lastig moet vallen door plaatjes te liken en sharen, is de koekfabriek gelukkig wat creatiever, met verschillende manieren om een Jumbo Dakar Experience te winnen. De actie waarmee ik heb gewonnen was het antwoord geven op de vraag ‘waarom wil jij meerijden in de Jumbo Dakar truck’, en ik gok dat de origineelste antwoorden wonnen. Zo ging er gister iemand in haar C1000 outfit voor de truck op de foto bijvoorbeeld… Mijn antwoord was dat ik wilde controleren of Frits van Eerd zijn stoel wel goed schoon had gemaakt, nadat hij deze in Zuid-Amerika vol had gescheten nogal vies had gemaakt op een onplezierige manier.


Gisteren (9 juni 2013) was het zo ver, om 11 uur werden we verwacht op het terrein van circuit New Seven Hills, op de grens van Berghem en Oss.


De ‘oude’ Jumbo truck is vorige week verkocht en staat nu al in de kleuren van Hoondert, die vorig jaar nog met het Venco team (de opvolger van Afraja) meereed. Gelukkig was deze truck nog wel beschikbaar voor de taxiritjes, waardoor er zowaar twee trucks aanwezig waren voor dat doel. Hanna kon dus ook mee!!


De andere taxi was de eigen truck van Eimbert Timmermans, de man achter het XDakar team, die ook de trucks bouwt en de service doet voor het Jumbo team.


Hanna had de eer om op de buikloop-stoel te zitten. Hij was goed schoon gelukkig!


Hoe gaaf is dit dan, een foto van een racende Dakar truck vanuit een racende Dakar truck!


En passant nog even een wereldprimeur. De nieuwe Jumbo truck was ook al aanwezig! Let vooral op de piepkleine bumper.


Na een heerlijke lunch (er werden niet alleen jodenkoeken geserveerd 😛 ) door naar het volgende programma-onderdeel. Zelf offroaden! De instructeur reed voorop, wij mochten er achteraan. Dat was in het begin vrij tam, maar iedereen in onze groep had het wel aardig in de vingers (lang leve offroad ervaring 😉 ), dus het werd steeds moeilijker, erg leuk! Helaas voor de tweede groep bleven we daardoor wel behoorlijk lang weg…. Dit was overigens wel heel anders dan in de Niva offroaden. De Samurai en Niva doen niet echt voor elkaar onderin het terrein, maar in de Samurai hoefde ik niet weer terug naar huis, wat in de NIva altijd wel moest, dus dan durf je toch een aantal stapjes verder te gaan. We hadden als enige een open pick up, dus na afloop waren we mooi zwart 😀

Alle foto’s van dit gebeuren zijn uiteraard te vinden op BuzzyBeeForum. Davelaar, Jumbo, XDakar en dan met name Marjolein, Eimbert en onze chauffeur, heel erg bedankt voor de superdag!!!!!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *