Twee Volvo FM’s voor Brandweer Regio Midden- en West-Brabant

De Brandweer Regio Midden- en West-Brabant heeft recent twee schuimblussers aangeschaft voor Moerdijk-Haven en Bergen op Zoom. Beide trucks zijn geleverd door Ziegler Brandweertechniek uit Winschoten. De schuimbluswagen voor de vestiging in Moerdijk is een Volvo FM 8×4 500 pk, de schuimblusser voor de post Bergen op Zoom een Volvo FM 6×4 500 pk. De twee brandweervoertuigen zijn door Ziegler voorzien van een widespread tandemstel en een gestuurde laatste as.

Frans Voesenek is bij de Regionale Brandweer als consultant techniek steeds betrokken bij de aanschaf van nieuwe voertuigen. “Deze beide schuimblussers zijn van een zwaarder kaliber dan waarmee we normaliter branden blussen, maar de grote brand enkele jaren terug op het industrieterrein van Moerdijk heeft ons tot het inzicht gebracht dat we ander materieel nodig hebben om adequater te kunnen reageren. Met deze schuimblussers kunnen we een eventuele brand sneller onder controle krijgen, omdat we schuim gebruiken in plaats van water.”

De truck voor de post Moerdijk is bovendien nog wat zwaarder dan de truck voor de post Bergen op Zoom. Industriegebied Moerdijk heeft een accent op zware industrie, Bergen op Zoom is een normaal woongebied met kleinindustrie. De beide nieuwe schuimblussers zijn volledig identiek, alleen vanwege het verschillende karakter van de beide posten verschillen ze. De schuimbluswagen voor Moerdijk heeft een capaciteit van 15.200 liter water en 3.000 liter schuimvormend middel, de wagen met als bestemming Bergen op Zoom een capaciteit van 9.000 liter water en 2.000 liter schuimvormend middel.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *