René Kuipers met Eurol VeKa MAN naar Dakar 2014

Op weg naar de Dakar Rally 2014 heeft het Eurol VeKa MAN Rally Team zich versterkt met René Kuipers. De coureur uit Twente verraste afgelopen Dakar met een negende plaats in het klassement, als beste debutant in een truck, toen nog bij het team van De Rooy. “We zijn blij met de komst van René. Hij heeft afgelopen Dakar laten zien waartoe hij in staat is, en dat is veel”, stelt teameigenaar Peter Versluis.

Het Eurol VeKa MAN Rally Team kende dit jaar een uitermate succesvolle Dakar Rally, waarbij Marcel van Vliet en met name Peter Versluis constant voorin te vinden waren. Hoogtepunt vormde de dagzege van Peter Versluis in de slotetappe. Met een zevende (Peter) en een achtste plaats (Marcel) in het algemeen klassement bevestigde de Nederlandse formatie haar positie als toonaangevend Dakar team.

Sterker in de breedte
“Met de komst van René Kuipers winnen we aan sterkte in de breedte”, stelt Peter Versluis. “Ikzelf mag graag aanvallend rijden, Marcel is ervaren en uitgekiend, met René voegen we een sterke allrounder toe aan ons team. René is bovendien een echte teamplayer en een prettig mens.”

Direct na de laatste Dakar wist René Kuipers al dat zijn geslaagde truckdebuut een vervolg moest krijgen. “Het Dakar virus heeft definitief toegeslagen”, lacht René Kuipers, die opnieuw de steun krijgt van FERM Power Tools. “Na het bekijken van alle opties heb ik gekozen voor Peter en zijn team. Ik voeg me bij een uitermate professioneel, maar ook gezellig team. De MAN is bovendien in staat gebleken om etappes te winnen.”

Silk Way Rally
Als voorbereiding op de komende Dakar Rally (5 tot 18 januari 2014) staat het Eurol VeKa MAN Rally Team van 6 tot 13 juli aan de start van de Silk Way Rally in Rusland. Het team gebruikt de wedstrijd om de techniek en afstelling van de nieuwe rallytrucks verder te optimaliseren. René Kuipers: “Ik vind het een mooie uitdaging om bij te dragen aan de ontwikkeling van de nieuwe truck.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *