Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive zet ronderecord op de Nordschleife van de Nürburgring

De Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive heeft op de Nordschleife van de Nürburgring een ronderecord van 7:56,234 minuten neergezet. Daarmee is de AMG elektro-supersportwagen de eerste in serieproductie gebouwde elektro-auto die op het legendarische circuit een rondetijd heeft gereden van minder dan acht minuten. De recordtijd van de SLS AMG Coupé Electric Drive werd notarieel bekrachtigd.

Het record toont aan hoe uitzonderlijk de innovatieve aandrijflijnoplossing van AMG is. Met een extreem krachtige accustrategie uit de Formule 1, vier elektromotoren bij de wielen, AMG Torque Dynamics (de individuele koppelverdeling op de wielen), de SLS eSound en de lichtgewicht performance van AMG zorgen ervoor dat het rijden met de SLS AMG Coupé Electric Drive tot een adembenemende belevenis wordt verheven.

De SLS AMG Coupé Electric Drive waarmee Mercedes-AMG het record op het 20,832 kilometer lange circuit in de Eifel scherper stelde, is van hetzelfde type als de serieversie die in juni 2013 op de markt kwam. De krachtigste AMG High-Performance auto van dit moment beschikt over vier elektromotoren met een totaal vermogen van 552 kW (751 pk) en een maximaal koppel van 1.000 Nm. Daarmee is hij de krachtigste en snelste in serieproductie gebouwde elektrisch aangedreven auto ter wereld. Hij accelereert van nul naar 100 km/h in 3,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 km/h (elektronisch begrensd).

De ‘spannendste’ Gullwing aller tijden is door Mercedes-AMG GmbH zelf ontwikkeld. De hoogspanningsaccu van de SLS AMG Coupé Electric Drive zet de maatstaf als het gaat om energiedichtheid, vermogen en efficiency. Hij is het resultaat van de samenwerking tussen Mercedes-AMG en Mercedes AMG High Performance Powertrains in Brixworth (Groot-Brittannië). Bovendien is gebruik gemaakt van de enorme kennis van de Formule 1 experts uit Groot-Brittannië op het gebied van KERS Hybrid.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *