Deutsche Feuerwehrfahrzeuge seit 1990 ~ Axel Johanßen

Titel: Deutsche Feuerwehrfahrzeuge seit 1990
Auteur: Axel Johanßen
Uitgeverij: Bassermann
Jaar eerste druk: 2012
ISBN: 978-3-8094-3028-5
Gekocht bij: Hugendubel Stuttgart
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: hardcover A4
Aanschafprijs: €10,-

“Deutsche Feuerwehrfahrzeuge seit 1990” is een boek waarvan de titel al heel veel zegt over de inhoud. 1990 is natuurlijk gekozen in verband met ‘die Wende’, het moment waarom Oost en West weer één werden. De nadruk ligt op voertuigen van fabrikanten uit de ‘oude’ Bundeslander, veel materieel uit de DDR werd na 1990 in rap tempo vervangen.
Ieder hoofdstuk behandelt een ander soort brandweervoertuig, waarbij heel duidelijk word aangegeven aan welke normen de brandweerwagens van die soort moeten voldoen. Erg verhelderend en leerzaam! Het boek is niet te technisch, maar zeker ook niette simpel. Op één foto na zijn alle foto’s door de auteur zelf gemaakt. Ze zijn stuk voor stuk van zeer goede kwaliteit, en naast voorbeelden van de meer gebruikelijke voertuigen is er ook erg veel aandacht voor de voertuigen die net even anders zijn. Ook voor de niet-brandweer verzamelaar is dit boek een absolute aanrader, voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten liggen!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *