Die Fahrzeuge der Polizei ~ Schmidt & Schwarz

Titel: Die Fahrzeuge der Polizei
Auteurs: Achim Schmidt und Kai Schwarz
Uitgeverij: Edition XXL
Jaar eerste druk: 2006
ISBN: 978-3-89763-328-1
Gekocht bij: Auto & Technik Museum Sinsheim
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: hardcover A4
Aanschafprijs: €5,-

In de prachtige boekwinkel van het beroemde museum in Sinsheim was ik op zoek naar vrachtwagenboeken. Helaas heb ik die niet gevonden, maar tijdens mijn zoektocht kwam ik wel een leuk boek over Duitse politievoertuigen tegen. Vijf euro voor 400 pagina’s kan toch geen miskoop zijn?

Nu ik het boek uit en gelezen heb ben ik blij dat ik er niet meer voor betaald heb. De foto’s zijn (meestal) mooi, maar de bijschriften zijn slecht, er word simpelweg gezegd wat je op de foto al ziet. Op vrijwel elke pagina word wel eens een keer gezegd dat de auto op de foto groen is… (Het is een boek in kleur!). Behalve bij de Beierse voertuigen, daar word ELKE keer gezegd dat ze de typische Beierse striping hebben. Vaak gepaard met enkele verwijzingen naar de superioriteit van het Beierse volk en de Beierse merken Audi en BMW. Mijn vermoeden is dan ook zomaar dat Schmidt en Schwarz uit de zuid-Duitse vrijstaat komen…

Als je nog geen boeken over Duitse politiewagens hebt, weinig budget hebt, en in het onderwerp geïnteresseerd bent, neem dit boek dan mee. Mocht je hier niet aan voldoen, koop dan één van de vele andere boeken over Duitse politiewagens, alle exemplaren die ik heb geleend uit de bibliotheek van Geilenkirchen waren dan wel dunner, maar van aanmerkelijk betere kwaliteit!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *