Jahrbuch Lastwagen 2013 ~ Bernd Regenberg

Titel: Jahrbuch Lastwagen 2013
Auteur: Bernd Regenberg
Uitgeverij: Podszun
Jaar eerste druk: 2012
ISBN: 978-3-86133-654-9
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: softcover A5, 141 pagina’s

Ook in 2013 heeft Bernd Regenberg weer een aantal leuke, gevarieerde thema’s gevonden voor zijn jaarboek. Het eerste hoofdstuk gaat over tankwagens van Ellinghaus. Daarna volgt een klein hoofdstukje over broodtransport. Volgende hoofdstuk gaat weer over een opbouwer, in dit geval het Oostenrijkse Empl, hier vooral veel foto’s van de grote verscheidenheid aan voertuigen die men gebouwd heeft, in de vroegere jaren vaak op chassis van Steyr en ÖAF uiteraard. Daarop volgt een hoofdstuk over Mercedes Kurzhaubers in Brazilië, van de introductie in Zuid-Amerika tot en met de allernieuwste Atron aan toe, niet alleen fabrieksfoto’s, maar vooral ook materiaal dat Regenberg zelf heeft geschoten in Zuid-Amerika. Het laatste hoofstukje bevat een bloemlezing uit de foto’s van Willi Hänscheid, die in de jaren ’50 en ’60 fotograaf was voor de lokale krant van Münster, dit levert een erg leuk beeld van het vervoer in die stad op, zowel de wederopbouwtijd is in beeld gebracht, maar ook de rappe modernisering van het leven in die jaren. Zoals eigenlijk elk jaar mag het boek ook dit jaar eigenlijk niet missen in je boekenkast!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *