Bos van Ypey

Het bos van Ypey, ook bekend als Groot Vijversburg, is een landgoed, ingeklemd tussen Tytsjerk, de N355 en natuurgebied De Kleine Wielen. Het park bestaat uit slingervijvers en -paden, een boomgaard, twee bruggen, een uitzichtsheuvel, een eiland, parkbos en een weiland met ooievaarsnest. Op het terrein kun je een kluizenaarshut, een oranjerie, een theekoepel, een tuinhuis met grot, een volière, een rotstuin en een kruidentuin vinden. Later dit jaar word het fors uitgebreid, als de werkzaamheden in 2014 afgerond zijn zal het park twee keer zo groot zijn. Het park is deels ontworpen door Roodbaard, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van het park rondom de Martena State in Koarnjum.


Het landgoed is een geliefde locatie voor trouwfoto’s.


Een kikker, kleiner dan de nagel van mijn pink. Toen ik enkele dagen terug in het park was hebben we tientallen van deze piepkleine kikkertjes gezien.


De pauwen kunnen los door het park rondlopen, maar kiezen er meestal voor om in de buurt van de volière te blijven.


De ingang van de grot.


In de door het park slingerende vijvers zijn veel watervogels te vinden.


Voor het onderhoud is onder andere deze Iseki tractor met Ravenna aanhangwagen in dienst.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *