Hoogwater in Duitsland – MAN helpt hulpverleners

MAN heeft op diverse fronten hulp geboden in de door zware overstromingen getroffen gebieden rond Deggendorf en Passau in zuidelijk Duitsland. De truck- en busproducent ondersteunt hulpverleners en eigen medewerkers van wie de woningen zijn overstroomd en heeft een bijdrage geschonken aan de hulpactie “Hulp voor Helpers” van de Beierse brandweerorganisatie. Als een van de grootste leveranciers van brandweerauto’s vindt MAN dit vanzelfsprekend. Op het hoogtepunt van de hulpverlening waren er in de getroffen gebieden naar schatting zo’n drieduizend MAN trucks in touw voor reddingsacties en opruimwerkzaamheden.

De historisch hoge waterstand in de Duitse rivieren als gevolg van overvloedige regenval heeft voor veel schade gezorgd. Ook een fabriek van MAN in Deggendorf dreigde te overstromen door het hoge water in de Donau. Dankzij de nodige voorbereidingen en hulp van medewerkers is het water echter buiten de fabriekspoorten gehouden. Dat is volgens fabrieksdirecteur Josef Dachs vooral te danken aan de teamgeest: “Met man en macht is gewerkt om de fabriek en de montagelijnen droog te houden.”

Inspanning personeel MAN
Medewerkers die door het hoge water niet naar hun werk konden komen of schade aan het eigen huis moesten herstellen, kregen vrij. “Als werkgever zien wij het als onze plicht deze werknemers vrij te geven. Mede door de inspanning van het personeel hebben de waterkeringen rond de fabriek het hoge water weerstaan”, stelt Jochen Schumm, die binnen de Raad van Bestuur van MAN SE en MAN Truck & Bus AG verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid. Medewerkers die door de overstromingen acuut in de problemen waren gekomen, kregen direct een bijdrage van 1.500 euro. Ook heeft MAN een fonds in het leven geroepen voor de getroffenen.

Drieduizend MAN trucks
In de getroffen gebieden waren naar schatting drieduizend MAN voertuigen in touw om mensen te redden, hulpverleners en boten te transporteren, kelders leeg te pompen en modder en zand af te voeren. Speciale MAN trucks met aandrijving op alle wielen en een grote bodemvrijheid – die zelfs door 1,20 meter diep water kunnen rijden – bewezen hun diensten. Met grote MAN TGS 26.400 pomp- en veegauto’s zijn straten en goten schoongemaakt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *