Unieke lichte configuratie Actros voor Wemmers Tanktransport B.V.

Wemmers Tanktransport B.V. uit het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf heeft onlangs de eerste nieuwe Mercedes-Benz Actrossen in het wagenpark opgenomen. De vier 1843 LS trekkers zijn speciaal geconfigureerd om het eigen gewicht te minimaliseren.

Unieke lichte Actros configuratie
De goede verhalen over de nieuwe Actros in de vakpers en die van collega transporteurs wekten de interesse van Wemmers Tanktransport. Het lage brandstofverbruik en de minimale CO2-uitstoot van de Euro 6-trekker sluiten goed aan bij de doelstellingen in het kader van de Lean & Green Award. Toch is voor het bedrijf een laag eigen gewicht van de trekker net zo belangrijk. Hoe lichter de combinatie (inclusief oplegger met pomp, compressor en slangen), des te meer lading kan er worden vervoerd. Hogenbirk Bedrijfswagens uit Rotterdam dacht mee aan een configuratie waarbij de Actros met Euro 6-motor, inclusief volle tank, onder de grens van 7,5 ton bleef. Zo werd gekozen voor de nieuwe 10,7 liter zescilinder lijnmotor die 168 kilogram lichter is en werden alle mogelijke gewichtsbesparingen benut. Van aluminium velgen tot aan een ge ï ntegreerde schotel en het weglaten van het bovenbed. Deze configuratie sprak Wemmers Tanktransport bijzonder aan. Daarom werd besloten vier nieuwe Actros trucks via Mercedes-Benz CharterWay aan te schaffen.

Wemmers Tanktransport B.V.
Het familiebedrijf Wemmers heeft zich in de jaren zestig gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare levensmiddelen als eetbare oliën, vetten, vruchtensappen, glucose, wijn en zuivel. Inmiddels is Wemmers Tanktransport B.V. met circa 300 medewerkers, 200 trekkende eenheden en 250 tankopleggers één van de toonaangevende spelers op de Europese markt. Met vestigingen in Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië verzorgt Wemmers Tanktransport het vervoer voor nagenoeg iedere grote grondstofleverancier. In de thuishaven in Bleskensgraaf heeft men een eigen reinigingsstation waar desinfectie, steriel reinigen, koosjer reinigen en stomen van de verschillende opleggers tot de mogelijkheden behoren. Al deze reinigingsactiviteiten worden conform de Europese richtlijnen uitgevoerd en vastgelegd.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *