Sik 320 te Marrum

Zaterdag 16 maart 2013 is bij station Marrum, een oud station aan het ‘Dokkumer Lokaaltje’, locomotor Sik 320 geplaatst, deze kwam bij de oude melkfabriek in Morra vandaan. De Sik staat nu nog in de NS kleuren, maar zal later in de kleuren van de NFLS ( Noord-Friesche Locaalspoorweg-Maatschappij ) gespoten worden. Onlangs had ik eindelijk tijd de Sik zelf eens van wat dichter bij te bekijken. Dit haalde veel herinneringen op, ik ben opgegroeid in Stiens en kwam vaak bij de ZPC, het laatste bedrijf langs deze legendarische spoorlijn wat nog aan werd gedaan door de trein. Begin jaren ’90, ik zat nog op de basisschool vlak bij het spoor, werd de trein vervangen door vrachtwagens, de laatste paar jaar dat de lijn nog actief was werd er meestal met dit soort rangeerlocomotieven gereden tussen Stiens en Leeuwarden met enkele wagons met aardappelen.


Een filmpje van het plaatsen van de trein, waar ik zelf helaas niet bij kon zijn.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *