Holwerder Transport Groepen kiezen voor veiligheid met nieuwe Volvo FH

ITS Holwerd BV heeft een uniek concept waarmee eigenrijders in staat worden gesteld zich te focussen op waar ze goed in zijn, het rijden. Alle andere zakelijke beslommeringen zoals facturatie, acquisitie en alle andere financiële zaken worden geregeld door ITS Holwerd BV. Ook de aanschaf van nieuw materieel wordt centraal georganiseerd waarbij de focus ligt op duurzaamheid en veiligheid. Dit leidde tot de aanschaf van 35 nieuwe FH-trucks met 460 pk Euro 6 en het complete Safety-pakket.
In 1986 werd in het Friese dorp Holwerd de basis gelegd voor wat nu ITS Holwerd BV is, een organisatie die faciliteert, administreert en ondersteunende diensten aanbiedt aan een groep van inmiddels 110 eigenrijders uit heel Nederland. De eigenrijders zijn vennoot van één van de verschillende VOF’s met namen als TGH , HTC, Holwerd Trucking, DBR Trucking en KM Trucking.

Oprichter Klaas Rozema: “Ik heb samen met mijn vrouw een VOF opgericht, eigenlijk voor mijzelf maar het duurde niet lang voordat een eigenrijder zich meldde of wij niet samen konden werken. Ik wilde geen personeel en hij wilde zelfstandig blijven wat heeft geleid tot de eerste VOF genaamd TGH. Inmiddels rijden er zo’n 110 eigenrijders in de verschillende VOF’s. Voor deze vennootschappen doet ITS Holwerd BV alle backoffice activiteiten. Door de schaalgrootte hebben we een sterkere positie op de markt. Een verlader die zaken doet met een eenmanszaak, zoals de traditionele eigenrijder, loopt namelijk altijd het risico van ziekte, schade, pech enzovoort. Doordat de Holwerder Transport Groepen inmiddels met zoveel vennoten werkzaam zijn, wordt er voor een opdrachtgever altijd een oplossing gevonden waardoor de continuïteit gewaarborgd blijft. Ook wanneer er minder werkaanbod is bij een opdrachtgever kan een vennoot switchen van opdrachtgever zodat er geen stilstand is.”

Dat ITS Holwerd BV in een behoefte voorziet mag duidelijk zijn, aangezien de Holwerder Transport Groepen al meer dan 25 middelgroot tot grote opdrachtgevers heeft waarvan met sommigen al vanaf dag één zaken worden gedaan. Van de eigenrijders zijn er die al meer dan 20 jaar werkzaam zijn in één van de VOF’s.

Volvo Trucks-dealer Nijwa Groningen
De vennoten rijden voornamelijk met Volvo-trucks. Rozema: “Voor de reguliere vervanging was het dan ook vanzelfsprekend dat we met Volvo-dealer Nijwa in Groningen om de tafel gingen zitten. Wij hebben gewacht op de Euro 6-modellen, want in het verleden hebben we onze les geleerd. Bij de introductie van Euro 4 kozen we toen voor Euro 3-trucks, wat nu geen goede keus blijkt te zijn. Vandaar dat we nu voorop lopen met de aanschaf van 35 Euro 6-modellen.”

Voor reparatie en onderhoud is met Nijwa een contract afgesloten voor de Volvo-trucks. De nieuwe FH’s zijn voorzien van de Globetrotter XL cabine en het zogenaamde ‘Active Safety Pro’ pakket. Dankzij dat pakket zijn zaken als Driver Alert Support, Lane Keeping Support en ACC met Forward Collision Warning aan boord.

Veilig en beter zicht
Inmiddels rijden de eerste voertuigen uit de nieuwe FH-serie. Vennoten Marcel Weller (KM Trucking) en Jornt Schaap (DBR Trucking) hadden de primeur. Marcel: “Ik rij nu al een week of drie met mijn nieuwe FH en ik vind het een enorm verschil met de vorige generatie. De ruimte en het licht in de cabine geven je echt een compleet ander gevoel. Verder is de rust in de cabine opvallend.”

Het ACC met Collision Warning systeem heeft er met Marcel inmiddels een enthousiaste gebruiker bij. “Ik reed in Noorwegen toen ik ineens geconfronteerd werd met een langzaam rijdende trekker. Nog voordat ik zelf ook maar door had wat er gebeurde, greep het systeem in, waarmee een ongeluk voorkomen werd.” Ook Jornt Schaap rijdt inmiddels drie weken met zijn nieuwe FH: “Ik ben begonnen met een wat oudere FH en dan is het verschil met de nieuwe wel heel groot. Niet alleen de ruimte en het comfort, maar vooral het zicht is enorm verbeterd. De diepe raamlijnen en de compacte buitenspiegels zijn echt ideaal. Wat me verder opvalt is de enorme stabiliteit. Deze FH rijdt echt superstrak en stabiel en ik voelde me meteen thuis.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *