Volvo FH Euro 6 460 pk en een Bulthuis aluminium kipper voor Kingma Transport

Kingma Transport is gespecialiseerd in losgestort transport. De onderneming heeft onlangs een Volvo FH Euro 6 460 pk en een Bulthuis aluminium kipper aangeschaft. Een complete combinatie, waarvan de trekker is geleverd door Nijwa Groep en de trailer door VB Trailerbouw. Voor Kingma is het de eerste Volvo in het wagenpark, die bij Nijwa is besteld.

Directeur Henk Kingma: “Wij hebben al jarenlang ervaring met VB Trailerbouw en met deze nieuwe Volvo FH beschikken we nu over een mooie combinatie, waarmee we alle werkzaamheden kunnen uitvoeren waarvoor Kingma Transport staat, zowel het transport van asfalt als van zand- en grindvervoer. De Volvo FH beschikt over een netto laadvermogen van 35 ton, vooral ook omdat de kipper van aluminium is. Je kunt wel zeggen dat de truck eigenlijk volledig naar onze eigen wensen is samengesteld.”

De nieuwe truck is voorzien van een 4 meter wielbasis voor betere verdeling van de aslasten en heeft een 9-tons luchtgeveerde as. Daarnaast is sprake van een aantal innovaties, zoals I-Shift, de aslast-indicator en de work-remote. Voor de chauffeur is het comfortabeler werken door de Globetrottercabine. De kipper heeft een kunststof vloer, zogenaamd quick-silver, die kan worden ingezet voor meerdere doeleinden zoals zand, klei, asfalt en menggranulaat.

Henk Kingma: “De aanwezigheid van Euro 6 is ook goed voor het milieu, de CO2-uitstoot zal belangrijk minder worden, waardoor we ook bijdragen aan meer duurzaam ondernemen. Deze Volvo biedt samen met de complete Bulthuis kipper een totaalplaatje dat perfect bij ons past.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *