Chevrolet C8500 ~ Themmen

Zware Amerikaanse vrachtwagens zie je ook op onze wegen wel eens rondrijden, meestal als showtruck, soms daadwerkelijk aan het werk bij een liefhebber. Ook lichte ‘trucks’ met Amerikaanse oorsprong zijn bij ons populair, denk aan de Dodge Ram. Maar daar tussenin zit natuurlijk ook nog een heel gebied en wat zien we daar in Nederland van? Zo goed als niks! Eén van de weinige voertuigen in die categorie is de Chevrolet C8500 van heftruckhandelaar Themmen uit Ferwert. De C8500 is uitgerust met een Isuzu diselmotor, het is dan ook vast geen toeval dat de voorganger van de truck een (lichtere) Isuzu was. De oplegger is een Fripaan ZTROP 318.
Chevrolet C8500Chevrolet C8500Chevrolet C8500Chevrolet C8500Chevrolet C8500Chevrolet C8500Chevrolet C8500

Als bonus nog de andere middelzware Amerikaan van Themmen, de oldtimer Dodge.
Dodge WFM

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *