Feuerwehr Typenbuch 1970-1989 ~ Klaus Fischer

Titel: Feuerwehr Typenbuch 1970-1989
Auteur: Klaus Fischer
Uitgeverij: GeraMond
Jaar eerste druk: 2009
ISBN: 978-3-7654-7714-0
Gekocht bij: De Tille Leeuwarden
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: hardcover A5
Aanschafprijs: €7,99

Door de gestandaardiseerde normen is het wagenpark van de Duitse brandweer erg overzichtelijk, er zijn maar een paar basistypen en van elk basistype zijn maar enkele aanbieders. Op iedere pagina word één voertuig uitgelicht. Als je alle pagina’s apart leest (dus als echt opzoekboek) is het zeer informatief, maar soms staat drie pagina’s achter elkaar dezelfde informatie, wat best wel storend is als je het gewoon als vermaak pagina voor pagina leest. De auteur weet kundig en duidelijk te vertellen hoe het in elkaar steekt, met daarnaast een foto en tabel met gegevens ter illustratie. Omdat brandweerwagens vaak lang meegaan rijd het gros van de voertuigen uit dit boek nog steeds rond, nu vaak bij kleinere vrijwillig korpsen met een klein budget. Aanrader voor de ‘Feuerwehr’ liefhebbers wat mij betreft!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *