Citroën PY700

In 2007 spotte de bekende Citroënfotograaf Martijn, ook wel bekend onder zijn nickname CitroenAZU, een in 2001 geïmporteerde campagnewagen van de PvdA op de Rotterdamse Coolsingel.

Het betreft hier een Citroën PY700 met een 158 pk sterke zescilinder benzinemotor uit 1968. De brandweeropbouw stamt van Guinard Incendie.

In 2012 dook de auto weer op, hij stond in een remise van de RET nogal in de weg met vaststaande remmen, er werd en koper voor de auto gezocht. Eerste gedachte ging uiteraard naar Jan de Wit, maar die heeft aan twee Citroën trucks toch wel genoeg. En je moet natuurlijk ook maar net de ruimte hebben! Gelukkig heeft Martijn zijn citrofiele buurman wel ruimte, deze heeft hem dan ook overgenomen en geschikt gemaakt voor de APK, waar die deze week (augustus 2013) doorheen is gekomen! Weer een mooie en bijzondere oldtimer truck er bij op de weg dus!

2 Comments

  1. mike 20 april 2019 Reply
  2. Patrick Hoogstra 20 april 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *