Prototypen in der Landtechnik ~ Georg Bauer

Titel: Prototypen in der Landtechnik
Subtitel: Zwischen Reißbrett, Markt und Schublade
Auteur: Georg Bauer
Uitgeverij: DLG Verlag
Jaar eerste druk: 2011
ISBN: 978-3-7690-0801-2
Gekocht bij: verjaardagskado van Hanna
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: hardcover liggend A4
Aanschafprijs: onbekend

Een tijd terug poste Harm Adams op BuzzyBee dat dit boek zijn nieuwste aanwinst was. Hanna zag dat het mij een leuk boek leek, wat als gevolg had dat ik dit boek een maand terug ineens in kadoverpakking toegeschoven kreeg! Het boek behandelt niet alleen prototypen, maar ook andere afwijkende (vaak weinig succesvolle) agrarische voertuigen. Er word kort wat verteld over de ontwikkeling en indien mogelijk word er bij verteld waarom het geen succes werd. Het boek is in vijf hoofdstukken verdeeld. In het eerste hoofdstuk komen de tractoren en Trac-voertuigen aan de orde. Aandacht is er bijvoorbeld voor drie-assige tractoren, tractoren voor op de snelweg en driewielers. Net als in de rest van het boek allemaal keurig per model behandeld, waarbij op elkaar lijkende concepten samen behandeld worden. Vervolgens komen er hoofdstukken over machinedragers, gereedschapsdragers, transportvoertuigen (op de foto het hoofdstukje over de Lanz vrachtwagen) en tot slot ‘Landmaschinen’ zoals maaidorsers. Niet alleen voor de landbouwliefhebbers een erg leuk boek, maar ook voor mensen die van bijzondere voertuigen houden, waar ik mezelf toe reken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *