Bijzondere Actros oilfieldtrucks

Van Emile Pas, werkzaam bij Wensink in Emmen kreeg ik een aantal foto’s toegestuurd van drie nieuwe Mercedes-Benz Actros pompvoertuigen bestemd voor Coil Services in Emmen. De trucks zijn als 6×6 3344 uit de fabriek gerold en daarna door Estepe van een extra gestuurde as voorzien. Gister zijn ze door de rdw goedgekeurd, binnenkort komen ze op kenteken, waarschijnlijk gaan ze direct daarna richting Rusland om hun werk op de olievelden aldaar te doen. De trucks zijn voorzien van 2 motoren, 1 voor de aandrijflijn en PTO, en nog een in de opbouw welke de opbouw en de grote zware pomp aandrijft via een Allison versnellingsbak. De opbouw heeft ruim een jaar geduurd, vandaar dat het geen Arocs van het nieuwe model zijn, maar MP3 Actrossen met een Euro 5 motor. Er is nog een vierde identieke Actros, deze staat op dit moment nog bij de opbouwer in Duitsland.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *