Redo Rent

Een bedrijf dat maar kort heeft bestaan is Redo Rent, een verhuurbedrijf voor de bouwsector. Dit bedrijf is helaas al weer jaren ter ziele, maar ik meen dat koppensneller Rozema uit Vrouwenparochie, die een loods heeft op hetzelfde industrieterrein (Middelsee) is voortgekomen uit dit bedrijf. Voor zover ik weet zijn dit alle vrachtwagens en zware bestelwagens die men heeft gehad. Enkele oude Redo Rent auto’s reden overigens nog in de regio rond. Zo is de Renault met Gruau opbouw naar Klaas Fekkes gegaan, en een Volvo truck naar een boer in Stiens. Op het terrein is Vlasman transport tegenwoordig gevestigd. Redo Rent BV is opgericht op 25 augustus 1999. De vennootschap is
opgericht door Van Reeven BV en M.J. Rozema Beheer BV, de “persoonlijke holdings” van dhrn. J.H. van Reeven en M.J. Rosema. Beide vennootschappen zijn 50%-aandeelhouder geworden bij de oprichting. Van Reeven en Rozema kregen ruzie, wat als gevolg had dat Van Reeven alleen aan het roer stond. Het ging fanancieel steeds minder met Redo Rent. Dit kwam door onder andere de MKZ-crisis, achteruitloop in de bouwsector, een aantal klanten die meegingen met Rozema en het faillissement van een aantal andere klanten. Ieder jaar dat het bedrijf bestond is er met verlies gedraaid. In december 2002, toen het arbeidscontract met het laatste personeelslid eindigde, heeft de directie van Redo Rent besloten de activiteiten te staken. Op 27 maart 2003 werd het faillisement uitgesproken, enkele schuldeisers wilden niet wachten tot Van Reeven zijn huis had verkocht om de schulden te kunnen betalen… De activiteiten zijn door Sijperda verhuur overgenomen, de vijf oud-medewerkers hadden op het moment dat dat gebeurde bij andere bedrijven al een nieuwe baan gevonden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *