Terug in de tijd: 1905

Gister heb ik per ongeluk de terug in de tijd van 1904 voor de tweede keer gepost, mijn excuses daarvoor. Momenteel zit ik bij mijn schoonouders, en om de een of andere onverklaarbare reden kan er vanaf hun IP adres sinds een paar dagen niet meer op mijn blog ingelogd worden. Ik post nu via een omweg (bedankt neef Leendert!!!), maar zie niet wat ik doe. Blind bloggen dus. 😉 Maar goed over naar de orde van… 1905.

Bergmann uit Gaggenau veranderde haar naam in SAF. Andere merken die in 1905 begonnen met bedrijfswagenproductie zijn Aveling & Porter, Pipe, Unic, Commer, Berna, Frnaklin, Krupp, Hanomag, Packard, Manhattan en Auto-Mixte.


In Den Haag kwam deze Allan tram in dienst.


De weg aandrukken gebeurde nog met stoomwalsen, in dit geval een Aveling & Porter.


Benz Doppelphaeton met 18 pk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *