Kaelble museum


Vandaag was ik te gast in het Kaelble museum te Backnang, gevestigd in de oude werkplaats van dit bedrijf. Het museum is enkel op dinsdagochtend van 9 tot 12 open. Het was voor het eerst van mijn leven dat ik me niet welkom voelde in een museum, er werd me gevraagd wat ik in ’s hemelsnaam kwam doen en er waren constant twee mannen die me van een afstandje in de gaten hielden. Ik heb het vermoeden dat het vooral een hobbyclub is en dat men geen bezoekers is gewend. Het museum deelt de hal met en auto-demontagebedrijf.


De poortwachter is een SL 1451 uit 1965.


Men heeft in het verleden schijnbaar ook handkarren gebouwd.


Voor mij verreweg het interessantste voertuig in het museum is de K415Z zwaar transport trekker uit 1957. Met de 95 pk sterke zeven-liter-motor kan deze een maximum snelheid van maar liefst 55 kilometer per uur halen. De truck is niet van het museum zelf maar in bruikleen van Heinrich Hort.


Om van het voorste in het achterste deel van het museum te komen moet je door de restauratiewerkplaats. Daar word momenteel deze wals met een handvijltje roestvrij gemaakt.


Er zijn vooral walsen in het museum te vinden. Hier een F125z uit 1941


In een bovenzaal staan een flink aantal prachtige Kaelble modellen te pronk.


Overzichtje van de hal van binnen…


…en de buitenkant.

One Response

  1. André Bouw 13 september 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *