BuzzyBee truck van het jaar verkiezing 2013

Op BuzzyBee kan er weer gestemd worden op de truck van het jaar verkiezing, om te bepalen wat de mooiste ‘nieuwe’ truck van 2013 is. Iedere donateur had de mogelijkheid twee trucks te nomineren die tussen 2 oktober 2012 en 1 oktober 2013 op de weg zijn gekomen. Dat gaat dan niet alleen om trucks die nieuw uit de fabriek komen rollen, dat kan ook een oldtimer zijn waar de restauratie in die periode van is afgerond, een tweedehands truck die van eigenaar is verwisseld, of een truck die al eerder in 2012 op kenteken werd gezet maar in de goede periode voor het eerst op de openbare weg kwam nadat de opbouw van de auto is afgerond bijvoorbeeld.


De vorige winnaars stonden bij het 10-jarig jubileum van BuzzyBee keurig op een rij, ik ben heel benieuwd welke truck zich bij dit rijtje aan mag sluiten. Opvallend is dat er relatief veel Fryske trucks genomineerd zijn, maar ook traditiegetrouw veel oldtimers. De nieuwe Volvo FH valt blijkbaar ook in de smaak bij de donateurs, ook hiervan zijn er meerdere genomineerd. Ikzelf heb twee trucks met dezelfde basis-cabine genomineerd.


Mijn eerste nominatie was de Tatra Phoenix 6×6 servicetruck van het Dakar Team Holland van Marcel Schoo, lange tijd had ik het plan om als tweede nominatie de wedstrijdtruck van ditzelfde team te nomineren, totdat….


..ik de eerste foto’s zag van de DAF CF85 van Jeroen Monsma. Deze heb ik puur op basis van die foto’s genomineerd, toen ik de truck vorige week eindelijk ‘live’ zag was ik er ook direct uit op wie ik ging stemmen. Deze truck dus! Ieder BuzzyBee lid kan stemmen, dit kan de hele maand oktober nog in dit topic.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *