Terug in de tijd: 1911

In 1911 word De Heus mengvoeders opgericht. Hein van der Burg is de eerste Nederlander die zelf een vliegtuig ontwerpt en bouwt. Dina Sanson is de eerste vrouw die bij de Nederlandse politie werkt, bij de Rotterdamse zedenpolitie om precies te zijn. Op 30 mei wordt de eerste Indy-500 verreden, een dag later gaat de Titanic te water. George V wordt koning van Groot-Brittannië. In Rusland voor door Vladimir K. Zvorykin voor het eerst geheel elektronisch een televisiebeeld verzonden. 31 augustus is het Koninginnedag, om dat luister bij te zetten vliegt Anthony Fokker met zijn ‘Spin’ een rondje om de kerk in Haarlem. Op 1 september gaat de trekhondenwet van kracht, iedereen die een trekhond gebruikt moet vanaf dat moment een vergunning hebben. Roald Amundsen en zijn team bereiken als eerste de zuidpool. Dat doen ze op 14 december, hartje zomer dus! Ronald Reagan, Joseph Barbera, Annie M.G. Schmidt, Juan Manuel Fangio, Prins Bernhard, Joseph Luns en Nello Pagani worden geboren, onder andere Ahrens-Fox, Diamond T, Indiana, Lancia, ÖAF, Peerless en Reliance starten met de productie van bedrijfswagens. Ford richt een vestiging in Engeland op. Kwaishinisha Motorcar Works werd in 1911 opgericht door Kenjiro Den, Rokuro Aoyama en Meitaro Takeuchi, dit zou uiteindelijk Nissan worden, de namen van de oprichters verraden al waar de naam Datsun die Nissan ook veel gebruikt vandaan komt. De Zweedse fabrikanten Scania en Vabis fuseren met elkaar tot Scania-Vabis.


Opel Torpedo


Amanco stationaire motor


Renault CE


Rochet-Schneider 1T2

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *