666: het getal van de Godin van de Liefde

Dit is mijn 666e blog (ik dacht ook dat het er ondertussen wel meer waren 😉 ), een goede gelegenheid een misverstand over dit getal uit de wereld te helpen. Dit is dus NIET het getal van de duivel, de duivel is een verzinsel uit de tijd van de kerstening van de westerse wereld. Heidense elementen werden soms in het christendom opgenomen (denk aan het kerstfeest waar de geboorte van het licht gevierd word, wat een mooie kopie van Yule is), andere elementen werden juist gebruikt om mensen angst mee aan te jagen, het getal ‘666’ is hier een goed voorbeeld van. Zes is het getal van de liefde (vraag me ook niet waarom) en als je iets drie keer achter elkaar doet wijd je het aan de Godin, die immers drie verschijningsvormen heeft: maagd, moeder en oude wijze vrouw. 666 is dus het getal van de Godin van de Liefde…


De Geboorte van Venus door William-Adolphe Bouguereau (1879)

One Response

  1. Luc Schepens 6 december 2013 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *