Terug in de tijd: 1913

Op 6 april 1913 wordt de wereldtentoonstelling in België geopend, drie weken later wordt het octrooi op de ritssluiting een feit. De eerste Balkanoorlog komt tot een eind, de Ottomaanse overheers worden tezamen met de Turkse bevolking Europa uit gedreven. Men word het niet eens over de verdeling van het land, waarop een maand later alweer de tweede Balkanoorlog word begonnen, gelukkig duurt deze maar een paar maanden, maar het blijft rommelen… De Nederlandse Landmacht krijgt een luchtvaart-afdeling. Deze word eerst alleen met vliegtuigen uitgerust, men overwoog ook de aanschaf van luchtballonnen, maar daar werd toch maar van af gezien. Henry Ford doet proeven met de lopende band productie, zijn productie stijgt prompt met 400%. Het gaat schijnbaar goed met de gloeilampenfabriek in Eindhoven, men richt een eigen sportclub op onder de naam PSV. Onder de in dit jaar geboren prominenten zijn Richard Nixon, Rosa Parks, Willy Vandersteen, Godfried Bomans, Lex Goudsmit, Gerald Ford en Simon Carmiggelt. Holt gebruikt voor het eerst de naam ‘Caterpillar’ voor een van haar rupsvoertuigen. UPS schaft haar eerste auto aan, een T-Ford. De tramlijn tussen Drachten en Groningen wordt geopend. Claas en Munktell beginnen in het agrarisch vlak met produceren, Minerva, NSU en Willys beginnen met de bouw van bedrijfswagens.


Ford T


Audi E (Typ 22/55)

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *