Terug in de tijd: 1914

1914 staat natuurlijk in ons geheugen gegrift als het jaar dat de Eerste Wereldoorlog losbarstte. Het grootste deel van de vrachtwagenproductie had uiteraard een militair doel nu, de ontwikkeling ging noodgedwongen ook veel sneller nu. Maar het is niet alleen kommer en kwel, zo word voor het eerst radium gebruikt bij een behandeling tegen kanker, Charlie Chaplin maakt zijn eerste lange film, in België worden kinderen tussen 6 en 12 jaar oud leerplichtig, de eerste televisie, ontworpen door Archibald Low wordt gepresenteerd. Rotterdam koopt Hoek van Holland van gemeente ‘s-Gravenzande en begint er met de aanleg van riolering en verlichting. Allis Chalmers is in 1914 ontstaan uit de reorganisatie van Edward P. Allis Company, Fraser and Chalmers Company, Gates Iron Works, en de Dickson Manufacturing Company. Alec Guinness, Louis de Funès en Franklin Delano Roosevelt jr worden geboren, Foidart, Guy, Jeffery, Morris, Rambler, Vicon, Pavesi en Somua zien ook het levenslicht, maar om dat bij bedrijven nu een geboorte te noemen?


NSU 8/40


Mercedes 22/50


Opel 25/55


Indian Powerplus

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *