Terug in de tijd: 1917

Nog steeds die ellendige Eerste Wereldoorlog. De regimes hebben hele belangrijke zaken aan hun hoofd, dat blijkt uit de nieuwe wetten. Het militaire oppercommando in Duitsland beveelt dat vrouwen alleen broeken mogen dragen bij sportbeoefening bijvoorbeeld. Dat kun je op meerdere manieren interpreteren.. Een sportevenement waarbij alleen een broek aan niet genoeg is, is de elfstedentocht, die werd voor de derde keer verreden. In Rusland is een revolutie waarbij de communisten aan de macht komen. De motorenfabrieken van Otto en Rapp fuseren tot de Bayerische Motoren Werke AG. Nederland was neutraal tijdens WO1, er werd niet gevochten maar blijkbaar wel gescholden, de bond tegen vloeken werd opgericht. Het algemeen kiesrecht voor mannen word ingevoerd. Vrouwen worden nog niet voor vol aangezien, er mag wel op ze gestemd worden zodat ze in bijvoorbeeld de Tweede Kamer plaats kunnen nemen, zelf mogen ze nog niet stemmen. Mata Hari wordt gefusilleerd door de Fransen wegens spionage voor de Duitsers. Albert Mol, Zsa Zsa Gábor, Erik Hazelhoff Roelfzema, Johnny Hoes, John F. Kennedy, W.G. van de Hulst, Wim Sonneveld en Arthur C. Clarke worden geboren. Dodge, Hudson, Nash en Oshkosh beginnen met de productie van bedrijfswagens, Merginius Nicolaï Oscar Vervat begint met het handelen in zand en grind.


Indian Power Plus


American LaFrance Simplex


Fowler


Demag


American LaFrance 14,5 liter Roadster

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *