Terug in de tijd: 1920


1920 was zo tof dat ze er bij Mercedes-Benz een truck naar hebben genoemd!!! Ahum… FN begint met de productie van vrachtwagens, net als onder andere Bovy, Auto-Traction, Mitsubishi en Steyr. Het VW logo wordt ontworpen, de ontwerper was er wel wat vroeg bij… Maar dat lezen jullie eind jaren ’30! We zijn nu in 1920, het jaar dat de USA ‘droog werd gelegd’, alcohol was er verboden, zodat de illegale handel goede zaken deed. Schiphol wordt een burgerluchthaven, de eerste lijndienst is op Londen. SC Heerenveen word opgericht, net als een paar weken later de Surinaamse Voetbal Bond. Grootste bioscoopsucces is ‘The Mask of Zorro’, de laatste Berberleeuw wordt doodgeschoten, de eerste vrouw neemt zitting in de Eerste Kamer en Mahatma Gandhi begint met zijn stil protest. De merknaam Zwitsal word geïntroduceerd en Van Nelle komt met het eerste Piggelmee-boekje. Barend Biesheuvel, Hannie Schaft en Abe Lenstra worden geboren.


Benz K70


Francon


Zettelmeyer & Kunz


Sun Vitesse


Pavesi


Mars A20


Citroën Type A


Bradbury V-type


Hawa tram van HTM


T-Ford

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *