Jahrbuch Feuerwehrfahrzeuge 2013

Titel: Jahrbuch Feuerwehrfahrzeuge 2013
Auteur: verschillende
Uitgeverij: Podszun
Jaar eerste druk: 2012
ISBN: 978-3-86133-652-5
Gekocht bij: Hugendubel
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: paperback 17×24 cm
Aanschafprijs: €14,90

In oktober komen de jaarboeken van Podszun weer uit! Maar dit boek kocht ik in september, dus het is nog de ‘oude’. Het boek is door verschillende schrijvers en fotografen samengesteld. Na een kort jaaroverzicht volgt het eerste hoofdstuk, wat bijna de helft van het boek beslaat. Andreas Klingelhöller, Jochen Thorns en Thorsten Waldmann laten de interessantste nieuwe Duitse brandweerwagens uit 2011 n 2102 zien aan de hand van mooie kleurenfoto’s met uitgebreide onderschriften. Het volgende hoofdstuk, van de hand van Thorns, is vergelijkbaar, maar gaat over internationale nieuwe brandweerwagens. Hierna volgen nog enkele kortere hoofdstukken, het eerste daarvan is voor Nederlanders wellicht het interessantst, dit gaat over het Hytrans Fire System, de Lemster dochterondernemeing van Kuiken doet het goed in Duitsland! Verder nog hoofdstukken over KLF6 brandweerwagens op basis van de Opel Blitz, het wagenpark van de brandweer van (het uiteraard Duitse) Soest en het wagenpark van de Amerikaanse luchtmacht op vliegbasis Ramstein. Ik zie mezelf niet echt als een brandweerliefhebber, meer als een liefhebber van aparte voertuigen, ook in dat kader past dit boek prima in de kast! Maar dat zit met de Podszun jaarboeken eigenlijk altijd wel goed.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *