Terug in de tijd: 1922

In 1922 namen Kent and Worthington de truckfabriek van Gersix over, daarbij werd deze herdoopt naar Kenworth. Brossel en Laffly beginnen met de productie van bedrijfswagens. Jopie Huisman, Werner Lang (ontwerper van de Trabant 601), Toots Thielemans, Christopher Lee (Saruman), Judy Garland, Mollie Sugden (Mrs Slocombe) en Stan Lee worden geboren. Jozef Stalin wordt Secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie, brouwerij De Klok te Groenlo fuseert met de Enschedese Bier Brouwerij.


Lanz, de eerste ‘tractor’ met een dieselmotor.


Peugeot 166 BRS


Ace


Tegenwoordig hebben auto’s meestal vijf deuren, de Citroën C5 was ééndeurs. Deuren zijn pure luxe!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *