Terug in de tijd: 1923

Te Son wordt in 1923 transportbedrijf De Rooy opgericht. Ze zijn niet de enigen, in Surhuisterveen vervoert Albert de Bruin voor het eerst vracht met zijn paard en wagen. In Helmond begint Jumbo, nu nog steeds bekend als trailerfabriek, met de bouw van eigen trucks. Andere bedrijven die dat ook doen zijn onder andere Buick en Bernard, terwijl Packard en Paige al weer stoppen. De eerste John Deere D werd gebouwd, dit model zou dertig jaar in productie blijven! M.A.N. begint met de productie van tractoren. In januari bezet Frankrijk het Ruhrgebied. De tombe van Toetanchamon wordt geopend, de vloek van de Farao loslatend op de betrokken mensen. In Drachten wordt de allerlaatste Dadaïsme-bijeenkomst ooit gehouden. In juli word voor het eerst een 24-uurs race in Le Mans georganiseerd. Adolf Hitler probeert de macht te grijpen in Beieren met de Bierkellerputsch, hij faalt en wordt opgepakt. Thea Beckman, Richard Attenborough, Appie Baantjer en Roy Lichtenstein zien het eerste levenslicht.


Ford T


Citroën B2 pick up


Citroën C3Cadillac Suburban


Ford T


Nordwaggon tram van HTM


Bentley Red Label


Rolls-Royce Silver Ghost


Douglas


Hansa-Elektro-Lastwagen


Mercedes 10/40 PS


Ford T

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *